用NewsHub追踪最热门的话题,分分钟更新,不容错过。 现在马上安装。

【踩過界】朱千雪累積EU感情 親手寫Yanice情深獨白:增加淒美感

2017年09月17日 星期日 上午10:52
7 0

無綫劇集《踩過界》今晚就播出大結局,劇中由王浩信飾演的文伸俠 (盲俠) 與朱千信飾演的戴天恩 (Yanice) 的愛情故事相信淒美,雖然千雪BB今次只是容串演出,但就很搶鏡。Yanice於上集死後至今一星期,網民依然好懷念她,尤其是她死後的一段深情獨白,未能在生前對盲俠說:「12年前我離開你,並唔代表我唔愛你,只係因為我留低會對你造成更大嘅傷害。我地嘅愛情雖然短暫,不過如果可以再揀多次,我依然會選擇去愛你。阿俠呀,對唔住呀,過去我無及時咁樣去愛愛錫你,對唔住呀。呢一刻我好想再次攬實你,喺你耳邊詳細咁同你講,我有幾愛你。」真的聽到不少觀眾眼濕濕呀。

最後,問到千雪BB對於網民話她似是回應返EU,她說:「其實當然主要係Yanice同盲俠嘅感情線,但我亦都相信監製同導演同埋編劇寫嘅時候,寫Yanice同盲俠都係因為有EU嗰兩個角色嘅存在,咁所以其實無論點都好,好難所謂撇得甩嘅,但係就唔係特別回應任何嘢,我覺得喺我心目中成件事係連貫囉,即係連住落去咁樣,就所有嘢都係加埋呀,累積呀咁樣去做。」原來千雪BB心底裡都想延續源自EU她與王浩信兩個角色的愛情,可惜來到《踩過界》依然未能開花結果,難怪有網民表示好期待兩人第三次合作做情侶會有圓滿結局。

来源: hk01.com

分享社交网络:

评论 - 0