用NewsHub追踪最热门的话题,分分钟更新,不容错过。 现在马上安装。

王君馨曾陷低谷患暴食症 晚晚不停食:係俾食物控制自己

2017年09月17日 星期日 上午11:09
6 0

如是者,王君馨因為做主持壓力大,久而久之患上了暴食症。她一度覺得自己好假:「當其他人批評緊自己嘅時候,仲要笑住講下次會再做好啲,但自己依然係唔開心,好唔舒服。」於是她就將情緒壓抑,在外都不敢吃東西,回到家就不停吃:「因為人哋點講你控制唔到,但返到屋企你就可以control個食物。之後發現咗呢個問題之後,發現其實一樣畀食物控制自己」這個情況維持了九個月至一年,體重曾去到127磅:「雖然5尺6吋呢個高度,唔算係好肥,但對於香港嘅女藝人來講,就已經好肥!」最後由圈中好友趙希洛、周嘉蔚等人開解之下返教會,情況才得以改善。

除了事業,原來王君馨曾經與拍拖11年的老公Daniel分過手,兩人最初一見鐘情,可是有不敵過Long D的時候:「最初分手係因為佢嘅妒忌。我同佢喺美國嗰陣,本身已經相隔三個鐘頭車程。之後我就到香港Exchange,本身我有好多朋友,有時候就會同男仔朋友影相,po上social media,佢都會問我係邊個嚟。到之後,當我po咩佢都會問好多問題。當時就諗如果少少信任都冇,仲點樣行落去,所以就分咗手。」都最後兩人成功復合,王君馨坦言因為信仰,所以令她更成熟。兩人分手後,Grace回應《香港01》時表示:「都會有一啲追求者,但都因為一直以來對Daniel嘅感覺好特別,個心都留咗個位置畀佢,所以都冇同其他人拍過拖。」與此同時,兩人不約而同地信了神,Grace都覺得是神的安排,讓他們復合:「好似將我哋link埋一齊咁,之後大家都有聯絡,發覺大家都成熟咗好多,於是都一齊返。」直到而家結埋婚,非常幸福。

来源: hk01.com

分享社交网络:

评论 - 0